Voor wie?

Voor als het op school niet lukt
In de maatschappij wordt best veel van kinderen en jongeren gevraagd. Sommige kinderen* hebben last van deze druk, waardoor zij bijvoorbeeld klagen over buikpijn, hoofdpijn of gedragsverandering laten zien. Kinderen* mogen zich bij ons op hun eigen manier en tempo ontwikkelen, kunnen zichzelf zijn en zich ook zo laten zien.

Voor kinderen met leerplicht
In overleg met het onderwijs en CJG bieden we dagdelen zorg per week. Kinderen komen tot rust en ontspannen bij het Paradepaardje. Dat is belangrijk als een vijfdaagse schoolweek te veel is. De schoolse activiteiten bieden we aan in overleg met de leerkracht. Dit doen we op of met het paard. Het doel van de begeleiding is om kinderen ‘terug te coachen’ naar het onderwijs.

Een krachtige driehoek tussen thuis, school en Het Paradepaardje is de basis voor ieder kind* om vooruit te kunnen. Wat heeft het kind nodig aan begeleiding om terug te keren naar school? Dit bepalen we samen met ouders, het kind zelf en de leerkrachten. Samenwerken bevordert dit proces en daarom waarderen we alle feedback en input.

Ook voor ouders
Ouders zijn experts als het gaat om hun kinderen. Wij weten hoe stressvol het is als een kind of jongere niet goed meedraait op school en zelfs thuis komt te zitten. Zowel voor het kind* als voor ouders. Het Paradepaardje helpt en biedt in deze situatie ook voor ouders rust, structuur en begeleiding.
 
Voor jongvolwassenen
Jongvolwassenen – met en zonder leerplicht – staan bij ons in hun kracht door zinvolle dagbesteding en werkzaamheden met de nadruk op het ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten. Indien gewenst zorgen we voor de juiste begeleiding richting betaald werk.
 
Zaterdagopvang voor kinderen en jongeren
Op zaterdagen verzorgen we een leuke daginvulling voor kinderen en jongeren. We organiseren groepsactiviteiten, zijn de hele dag buiten bezig en zorgen dat de dag met een voldaan gevoel wordt afgesloten. Voor de rust in de groep is het alleen mogelijk om de gehele dag aan te sluiten.* Kind kan ook gelezen worden als jongere en jongvolwassenen