Jessika Holl

"Wat je aandacht geeft, groeit, daarom blijf ik altijd positief!"

Jessika is trotse moeder van twee stoere jongens en eigenaresse van het Paradepaardje en Jes Coaching met Paardenkracht. Zij is kindercoach, equine assisted coach (paardencoach), autisme vriendelijke coach, gecertificeerd trainer voor de sociale vaardigheidstrainingen Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers. Ook haar persoonlijke ontwikkeling staat niet stil, momenteel volgt ze de opleiding tot Jeugdzorgwerker. Paarden zijn al van jongs af aan een belangrijke drive in haar leven. Zij vindt het fantastisch dat ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt. 


Jessika: “Het allermooiste vind ik dat kinderen met plezier komen, het fijn vinden om lekker met de paarden bezig te zijn en onbewust heel hard aan het werk zijn met hun eigen ontwikkeling. Plezier en een positieve benadering van de kinderen vind ik erg belangrijk. Ik werk kindgericht en leer de kinderen inzien wat hun kwaliteiten zijn.” 

Alexandra Hameetman

"Iedereen is geniaal. Maar als je een vis oordeelt op zijn vermogen om een boom te beklimmen, zal deze zijn hele leven denken dat hij niet goed genoeg is”

Alexandra is eigenaar van Het Paradepaardje en Alexandra- Animal Assisted Coaching. Ze is afgestudeerd als sociaal hulpverlener (MWD) aan de Avans Hogeschool en als Paard- en Lifecoach aan de Academie voor Paard- en Lifecoaching. Tijdens haar studie heeft ze zich voornamelijk verdiept in jeugdhulpverlening en systemisch werk.

Zij heeft ervaring opgedaan bij Kairos A.A.I., waar ze kinderen met ontwikkelingsstoornissen therapie gaf met hulp van paarden. Zij rijdt al paard vanaf jonge leeftijd en ze weet hoeveel steun en plezier je kunt beleven van dieren. Ze werkt op een natuurlijke en respectvolle manier (Parelli en Monty Roberts principe).

Alexandra: “Een kind kan door het contact met paarden uit zijn/haar schulp komen en een deurtje in zichzelf openen dat dicht was. Dit is wat ik heb ervaren en wat mij ontroerd. Om een kind te zien opbloeien en groeien is een feest. Het is prachtig om een ondersteunende rol hierin te mogen spelen.”

De dieren

De dieren zijn een onderdeel van ons team! We zijn trots op de prachtige kudde paarden en alle andere dieren die we hebben. De paarden zullen op de dagbesteding de hoofdrol hebben. We hebben paarden van verschillende rassen, kleuren maten en karakters. Daarom is er altijd een paard te vinden die past!