De werknemers

Eigenaar: 

Alexandra Hameetman

"Iedereen is geniaal. Maar als je een vis oordeelt op zijn vermogen om een boom te beklimmen, zal deze zijn hele leven denken dat hij niet goed genoeg is”

Alexandra is eigenaar van Het Paradepaardje en Alexandra- Animal Assisted Coaching. Ze is afgestudeerd als sociaal hulpverlener (MWD) aan de Avans Hogeschool en als Paard- en Lifecoach aan de Academie voor Paard- en Lifecoaching. Tijdens haar studie heeft ze zich voornamelijk verdiept in jeugdhulpverlening en systemisch werk.

Zij heeft ervaring opgedaan bij Kairos A.A.I., waar ze kinderen met ontwikkelingsstoornissen therapie gaf met hulp van paarden. Zij rijdt al paard vanaf jonge leeftijd en ze weet hoeveel steun en plezier je kunt beleven van dieren. Ze werkt op een natuurlijke en respectvolle manier (Parelli en Monty Roberts principe).

“Een kind kan door het contact met paarden uit zijn/haar schulp komen en een deurtje in zichzelf openen dat dicht was. Dit is wat ik heb ervaren en wat mij ontroerd. Om een kind te zien opbloeien en groeien is een feest. Het is prachtig om een ondersteunende rol hierin te mogen spelen.”

Onderaannemers 

Nicky Meijs

Nicky Meijs werkt op dezelfde locatie en is een lange tijd mentor en collega van Alexandra. In 2005 heeft ze haar eigen praktijk opgericht als begeleider en logopedist met paarden. Daarnaast is ze hippotherapeut, sensorisch informatieverwerkingstherapeut en paardrijdinstructrice. . Om het beste uit de kinderen te halen gebruikt ze vele methoden (Kids Skills, Meichenbaum methode, sensorische informatieverwerkingtherapie, orthopedagogische hippotherapie en de Horse Boy Method). 

 

"Mijn grootste uitdaging is het in-tunen op het kind, zodat ik het kind kan volgen en steunen. Het kind gaat zijn eigen unieke kwaliteiten kennen en inzetten. Mijn specialiteit is het bevorderen van de communicatie van niet of nauwelijks sprekende autistische kinderen. "

 

Ze stelt voorop om ouders ' hun eigen kind terug geven". Te vaak wordt het kind in de hulpverlening gezien als een bundel problemen en beperkingen. Wij willen u uw kind laten zien als een uniek scala aan mogelijkheden, vaardigheden en kansen. Een kind waar u trots op bent en van kunt genieten. 

 

Meer over Nicky kan je vinden op de website van Kairos http://kairos-hippo.nl/

Sanne van der Pas

Sanne van der Pas is met regelmaat actief bij Het Paradepaardje. Ze is inmiddels alweer meer dan 12 jaar op een zo integer en betrokken mogelijke manier werkzaam in de zorg. Sanne haar basis ligt in de psychomotorische therapie, een ervaringsgerichte therapievorm die een brug slaat tussen lichamelijke, sensorische, emotionele, cognitieve en sociale factoren. De liefde die Sanne voor paarden heeft en de steun en feedback die paarden haar gegeven hebben in haar leven, hebben haar ertoe gedreven bij de Keulseweg zich te laten opleiden tot professioneel paardencoach (level 1, 2 en 3). Binnen haar werkzaamheden heeft Sanne zich gespecialiseerd tot een systemische manier van werken, waarbij ouderschap, opvoedschap en familierelaties een belangrijke plek hebben in haar behandelingen.

Voor meer informatie over Sanne, haar achtergrond en haar praktijk kan je vinden op www.hetwindpaard.nl

  

Jessika Holl

Jessika heeft haar eigen praktijk in dezelfde straat als Het Paradepaardje in Etten-Leur. Hier werkt ze als Kindercoach. Door de Vele overeenkomsten in de manier van werken, is er een prettige samenwerking ontstaan tussen Het Paradepaardje en Jes Coaching met Paardenkracht. Jessika geeft 'Pony Power voor Kids' en ' Paardenkracht voor Pubers'. Dit zijn sociale vaardigheidstrainingen. Ook is ze "Autisme vriendelijke coach'.

  "Mijn droom is uitgekomen door deze opleidingen te combineren in een eigen praktijk. Ik zie het dan ook als een uitdaging kinderen/jongeren en volwassenen te leren inzien wat hun kwaliteiten zijn en hen krachtiger en zelfverzekerder in het leven te doen staan. Tijdens een coachsessie werk ik samen met Niels, Madelief en Donnie." 

  

De locatie

De Menmoerhoeve

De paardentherapie, begeleiding en teamcoaching van Het Paradepaardje wordt aangeboden op een prachtige locatie in het buitengebied van Etten-Leur. De boerderij De Menmoerhoeve is gelegen in Etten-Leur aan de rand van natuurgebied "de Pannenhoef". De sfeer van De Menmoerhoeve is er nog steeds één van een ouderwetse boerderij, met koeien en kalfjes, schapen en lammetjes, kippen en kuikens en pauwen. Daarnaast biedt De Menmoerhoeve ook veel extra’s zoals een kinderboerderij, een biologische moestuin, een vlindertuin, een kikkerpoel, een gezellig terras, een grote schuur met een sfeervolle bar en houtkachel en de stallen en weilanden, waar de therapiepaarden paard kunnen zijn.

 

Meer informatie over de locatie is te vinden op https://www.menmoerhoeve.nl/